Vişneli Brownie

 

Vişneli Brownie

-100 gr un

-30 gr kakao

-1 tutam tuz

-1 paket vanilya

-215 gr toz şeker

-3 adet büyük boy yumurta

-200 gr bitter çikolata

-120 gr tereyağ

-200 gr vişne (ayıklanmış ve süzülmüş)

Yapılışı

1-Çikolata ve tereyağı benmaride eritilir, oda sıcaklığına gelmesi için dinlendirilir

2-Yumurta, tuz ve şeker mikserde 5-6 dakika çırpılır, oda sıcaklığına gelmiş tereyağ çikolata karışımı eklenir ve karıştırılır

3-Ardından kuru malzemeler (un, vanilya, kakao) elenerek eklenir

4-Spatula ile aynı yöne ve alttan üste doğru karıştırılır

5-Ardından süzülmüş vişneler eklenir karıştırılır

6-Fırın kağıdı serilmiş kalıba dökülür eşit biçimde yayılır

Önceden ısıtılmış alt üst ayarlı 160 derece fırında ortalama 40 dk pişirilir

(kalıbın boyutuna ve fırına göre pişme süresi değişiklik gösterebilir)

Afiyet olsun!






Yorumlar

Popüler Yayınlar