Kadayıf

 

Kadayıf

-500 gr yaş kadayıf

-135 gr tereyağ

-200 gr iri dövülmüş ceviz/fındık ya da toz antep fıstığı

Şerbet

-700 gr toz şeker

-500 ml su (2 buçuk su bardağı 200 ml standart bardak ölçüsü ile)

Birkaç damla limon

Yapılışı

1-Şerbet için şeker su ve limonu bir tencereye alıp karıştırıyoruz yüksek ateşte 15 dk kaynatıyoruz sonrasında ocağı kapatıp şerbeti soğumaya bırakıyoruz

2-Alüminyum baklava tepsisinin (600gr'lık) tereyağ ile taban ve kenarlarını iyice yağlıyoruz

3-Kadayıfı bir kapta ince ince elimizle açıyoruz ve yarısını tepsiye seriyoruz

4-Arasına ceviz/fındık/fıstık yayıyoruz ve kalan kadayıfı üzerine seriyoruz elimizle bastırıyoruz

5-Üzerine kalan tereyağını bıçakla dağıtıyoruz

Önceden ısıtılmış 200 derece fırında üzeri tamamen kızarana kadar pişiriyoruz. Üzeri kızardığında daha büyük bir tepsi yardımıyla kadayıfı ters çeviriyoruz ve diğer tarafı kızarana kadar pişiriyoruz

İki tarafı da kızarmış olan kadayıfı fırından çıkartıyoruz ve ilk sıcağının geçmesi için 2-3 üç dakika bekliyoruz ve soğumuş/ılımış olan şerbeti kepçeyle yavaş yavaş üzerine döküyoruz

Üzeri açık bir şekilde oda sıcaklığına gelene kadar bekletiyoruz ardından buzdolabında en az 2-4 saat dinlendiriyoruz

Afiyet olsun!










Yorumlar

Popüler Yayınlar