Kazandibi
Kazandibi
-1 litre süt
-250 gr şeker
-60 gr un
-40 gr nişasta (buğday/mısır)
-200 ml su
-1 paket vanilya
Tepsiyi yağlamak için tereyağ ve üzerine toz şeker
Yapılışı
1-Sütün içerisine şekeri ekliyoruz ve ocakta şeker eriyene kadar karıştırıp yüksek ateşte kaynatıyoruz
2-Nişasta ve unu bir kasede 200 ml su ile çırpıcı yardımıyla açıyoruz (topaklanmamasına dikkat ederek)
3-Ocağın altını kısıyoruz kaynayan süte bu karışımı yavaşça karıştırarak ekliyoruz
4-Kıvam alınca vanilya ekliyoruz karıştırıp altını kapatıyoruz
5-Alüminyum baklava tepsisine tereyağ sürüyoruz ardından her yerine gelecek şekilde toz şeker serpiyoruz
6-Sütlü karışımın 3/1'ini tepsiye eşit şekilde yayıyoruz ve ocakta yüksek ateşte çevirerek (aynı zamanda silikon spatula ile karıştırıyoruz) her yerini yakıyoruz
7-Tabanın tamamen yandığından emin olunca (tepsinin kenarları kahverengi olacak köşesinden spatula ile kaldırıp altına bakabilirsiniz) ocaktan alıyoruz ve kalan sütlü karışımı eşit şekilde üzerine yayıyoruz
Oda sıcaklığına geldiğinde buzdolabında en az 1-2 saat kadar dinlendirin
Servis spatulası yardımıyla dibinden kazıyarak ince uzun dilimler halinde rulo şeklinde servis edebilirsiniz
Afiyet olsun!
Yorumlar
Yorum Gönder