Profiterol

 Profiterol

-57 ml süt

-56 ml su

-57 gr tuzsuz tereyağ

-1 tutam tuz 

-1 tatlı kaşığı şeker

-70 gr un

-1 paket vanilya

-2 büyük boy yumurta

Yapılışı

1- Bir tencerede su, süt, tereyağ, şeker ve tuzu kaynatıyoruz

2- Ocağın altını kısıyoruz ve içerisine un ile vanilyayı ekleyip kavuruyoruz

3- Ocaktan alıp oda sıcaklığına gelene kadar bekletiyoruz. Soğuduktan sonra mikser ile çırpıyoruz ve yumurtaları tek tek içerisine ekliyoruz. Kıvam aldığında sıkma torbasına koyup fırın kağıdı serilmiş tepsiye istediğimiz büyüklükte sıkıyoruz

Önceden ısıtılmış alt üst ayarlı 190 derece fırında ortalama kırk dakika pişiriyoruz.

Piştikten sonra yaklaşık 30-40 dk fırın açılmamalı

Pastacı Kreması

-50 gr un

-140 gr toz şeker

-1 paket vanilya

-400 ml süt

-2 adet yumurta sarısı

-25 gr tereyağ

Yapılışı

1- Un, toz şeker, vanilya ve sütü ocağa alıyoruz orta ateşte karıştırarak pişiriyoruz

2-Bir kasede yumurta sarılarını çırpıyoruz

3- Muhallebi kıvam almaya başladığında yumurta sarılarına bir kepçe ekliyoruz ve bu karışımı yavaşça karıştırarak tencereye ekliyoruz

6- Kıvamlanan kremaya son olarak tereyağını ekliyoruz, soğumaya bırakıyoruz

Soğuduktan sonra çırpıp sıkma torbasına alıyoruz

Çikolata Sosu

-200 ml sıvı krema

-220 gr bitter çikolata

Soğuyan profiterol toplarının altını delip pastacı kreması sıkıyoruz. Ardından kaselere diziyoruz üzerine çikolata sosuyla servis ediyoruz

Afiyet olsun!





Yorumlar

Popüler Yayınlar