Profiterol
Profiterol
-57 ml süt
-56 ml su
-57 gr tuzsuz tereyağ
-1 tutam tuz
-1 tatlı kaşığı şeker
-70 gr un
-1 paket vanilya
-2 büyük boy yumurta
Yapılışı
1- Bir tencerede su, süt, tereyağ, şeker ve tuzu kaynatıyoruz
2- Ocağın altını kısıyoruz ve içerisine un ile vanilyayı ekleyip kavuruyoruz
3- Ocaktan alıp oda sıcaklığına gelene kadar bekletiyoruz. Soğuduktan sonra mikser ile çırpıyoruz ve yumurtaları tek tek içerisine ekliyoruz. Kıvam aldığında sıkma torbasına koyup fırın kağıdı serilmiş tepsiye istediğimiz büyüklükte sıkıyoruz
Önceden ısıtılmış alt üst ayarlı 190 derece fırında ortalama kırk dakika pişiriyoruz.
Piştikten sonra yaklaşık 30-40 dk fırın açılmamalı
Pastacı Kreması
-50 gr un
-140 gr toz şeker
-1 paket vanilya
-400 ml süt
-2 adet yumurta sarısı
-25 gr tereyağ
Yapılışı
1- Un, toz şeker, vanilya ve sütü ocağa alıyoruz orta ateşte karıştırarak pişiriyoruz
2-Bir kasede yumurta sarılarını çırpıyoruz
3- Muhallebi kıvam almaya başladığında yumurta sarılarına bir kepçe ekliyoruz ve bu karışımı yavaşça karıştırarak tencereye ekliyoruz
6- Kıvamlanan kremaya son olarak tereyağını ekliyoruz, soğumaya bırakıyoruz
Soğuduktan sonra çırpıp sıkma torbasına alıyoruz
Çikolata Sosu
-200 ml sıvı krema
-220 gr bitter çikolata
Soğuyan profiterol toplarının altını delip pastacı kreması sıkıyoruz. Ardından kaselere diziyoruz üzerine çikolata sosuyla servis ediyoruz
Afiyet olsun!
Yorumlar
Yorum Gönder