Şekerpare
Şekerpare
-125 gr tereyağ (oda sıcaklığında)
-1 adet yumurta
-70 gr pudra şekeri
-90 gr irmik
-1 paket vanilya
-1 paket kabartma tozu
-250 gr un
-dövülmüş fındık
Şerbet (200 ml su bardağı ölçüsüyle hazırlanmıştır)
-2 su bardağı toz şeker
-2,5 su bardağı su
Birkaç damla limon
Yapılışı
1-Su ve şeker tencerede 10-15 dakika kadar kaynatılır kıvamlandığında içine limon sıkıp soğumaya bırakılır
2-Bir kaba sırasıyla tereyağ, yumurta, pudra şekeri ve irmik eklenir her seferinde karıştırılır
3-Un, kabartma tozu ve vanilya 2-3 aşamada azar azar eklenir ve yoğurulur
4-Ele yapışmayan bir kıvam aldığında dövülmüş fındık eklenir yoğurulup 40'ar porsiyonluk yuvarlanır. Dilerseniz üzerlerine yumurta sarısı sürebilirsiniz
5-Önceden ısıtılmış 170 derece alt üst ayarlı fırında 30-35 dk ortalama pişirilir
Tatlı fırından çıkınca 1-2 dk bekletilip soğumuş olan şerbet yavaş yavaş üzerlerine dökülür
Oda sıcaklığına gelince buzdolabında dinlendirilir
Afiyet olsun!
Yorumlar
Yorum Gönder