Şekerpare



Şekerpare

-125 gr tereyağ (oda sıcaklığında)

-1 adet yumurta

-70 gr pudra şekeri

-90 gr irmik

-1 paket vanilya 

-1 paket kabartma tozu

-250 gr un 

-dövülmüş fındık

Şerbet (200 ml su bardağı ölçüsüyle hazırlanmıştır)

-2 su bardağı toz şeker

-2,5 su bardağı su

Birkaç damla limon

Yapılışı

1-Su ve şeker tencerede 10-15 dakika kadar kaynatılır kıvamlandığında içine limon sıkıp soğumaya bırakılır

2-Bir kaba sırasıyla tereyağ, yumurta, pudra şekeri ve irmik eklenir her seferinde karıştırılır

3-Un, kabartma tozu ve vanilya 2-3 aşamada azar azar eklenir ve yoğurulur

4-Ele yapışmayan bir kıvam aldığında dövülmüş fındık eklenir yoğurulup 40'ar porsiyonluk yuvarlanır. Dilerseniz üzerlerine yumurta sarısı sürebilirsiniz

5-Önceden ısıtılmış 170 derece alt üst ayarlı fırında 30-35 dk ortalama pişirilir

Tatlı fırından çıkınca 1-2 dk bekletilip soğumuş olan şerbet yavaş yavaş üzerlerine dökülür

Oda sıcaklığına gelince buzdolabında dinlendirilir

Afiyet olsun!


Yorumlar

Popüler Yayınlar