Trileçe
Trileçe
-5 yumurta (oda sıcaklığında)
-250 gr şeker
-300 gr un
-12,5 gr kabartma tozu (1 paket +1 silme çay kaşığı)
-1 paket vanilya
Şerbet
-1 litre süt
-400 ml sıvı krema
Üzeri için
-1 paket beyaz toz krem şanti
-200 gr hazır karamel/frambuaz sos
Yapılışı
1-Yumurtaları bir kaba alıyoruz şekeri yavaş yavaş ilave ederek çırpmaya başlıyoruz
2- 8-10 dk çırpıyoruz beyazlayıp kabardığında un, kabartma tozu ve vanilyayı aşama aşama ekleyip spatula ile alttan üste doğru karıştırıyoruz
Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 25-30 dk pişiriyoruz
Kek piştikten sonra soğumaya bırakıyoruz
3-Süt ve sıvı kremayı bir tencereye alıyoruz karıştırıyoruz ve orta ateşte kaynama derecesine getiriyoruz (kenarları baloncuk olmaya başladığında oldu demektir)
4-Soğuyan kekin üzerine kürdanla delikler açıyoruz. Süt şerbetini kaşıkla yavaş yavaş üzerine döküyoruz (burada şerbeti birden dökmemek gerek. Kek süt şerbetini çektikçe tekrar yavaş yavaş dökmeye devam etmelisiniz)
5-Şerbeti çektikten sonra üzerini streçleyip buzdolabında 4 saat dinlendiriyoruz
6-1 paket toz krem şantiyi yarım bardak süt (100 ml) ile mikserle çırpıyoruz ve kekin üzerine ince bir tabaka halinde sürüyoruz soğuyana kadar buzdolabında bekletiyoruz
7-Sosunu üzerine ince bir tabaka halinde sürüp servis edebilirsiniz
*Ben bu tarifte kare kalıpta bu ölçünün yarısını kullandım
Afiyet olsun!
Yorumlar
Yorum Gönder