Trileçe

 

Trileçe

-5 yumurta (oda sıcaklığında)

-250 gr şeker

-300 gr un

-12,5 gr kabartma tozu (1 paket +1 silme çay kaşığı)

-1 paket vanilya

Şerbet

-1 litre süt

-400 ml sıvı krema

Üzeri için

-1 paket beyaz toz krem şanti

-200 gr hazır karamel/frambuaz sos

Yapılışı

1-Yumurtaları bir kaba alıyoruz şekeri yavaş yavaş ilave ederek çırpmaya başlıyoruz

2- 8-10 dk çırpıyoruz beyazlayıp kabardığında un, kabartma tozu ve vanilyayı aşama aşama ekleyip spatula ile alttan üste doğru karıştırıyoruz

Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 25-30 dk pişiriyoruz

Kek piştikten sonra soğumaya bırakıyoruz

3-Süt ve sıvı kremayı bir tencereye alıyoruz karıştırıyoruz ve orta ateşte kaynama derecesine getiriyoruz (kenarları baloncuk olmaya başladığında oldu demektir)

4-Soğuyan kekin üzerine kürdanla delikler açıyoruz. Süt şerbetini kaşıkla yavaş yavaş üzerine döküyoruz (burada şerbeti birden dökmemek gerek. Kek süt şerbetini çektikçe tekrar yavaş yavaş dökmeye devam etmelisiniz)

5-Şerbeti çektikten sonra üzerini streçleyip buzdolabında 4 saat dinlendiriyoruz

6-1 paket toz krem şantiyi yarım bardak süt (100 ml) ile mikserle çırpıyoruz ve kekin üzerine ince bir tabaka halinde sürüyoruz soğuyana kadar buzdolabında bekletiyoruz

7-Sosunu üzerine ince bir tabaka halinde sürüp servis edebilirsiniz

*Ben bu tarifte kare kalıpta bu ölçünün yarısını kullandım

Afiyet olsun!







Yorumlar

Popüler Yayınlar