Çikolata Kaplı Kurabiye Pasta

Mini Kurabiye Pasta

Hamuru için

-250 gr un

-125 gr tereyağ (soğuk küp küp doğranmış)

-125 pudra şekeri

-1 yumurta

-1 portakal kabuğu rendesi

Yapılışı

1-Tereyağ ve pudra şekeri çırpılır ardından yumurta eklenir kısa bir süre daha çırpılır

2-Portakal rendesi eklenir

3-Un eklenir spatula ile karıştırılır (hamurun elinizle çok temas etmemesi gerekiyor)

4-Streç ile sarılıp buzdolabında 1 saat bekletilir 

*Bu noktada mutlaka kremayı yapıp dolapta bekletin

5-Bekletilen hamur az unla merdane yardımıyla ince açılır kalıp ile kesilir

6-Kabarmaması için çatalla delikler açılır

Önceden ısıtılmış 170 derecede ortalama 20-25 dk pembeleşene kadar pişirilir

Soğuyunca ortalama 100 gr sütlü ya da bitter çikolataya batırılır çikolatanın donması için bekletilir

Kreması için 

-200 ml sıvı krema

-180 gr labne peynir

-Yarım çay bardağı pudra şekeri

-1 paket krem şanti

Yapılışı

1-Tüm malzemeler bir kasede ortalama 10 dk çırpılır. Katı ve köpük kıvamında olmalı

Dolapta 1 saat bekletilir


Gelelim pastamızı yapıştırmaya...

Kremayı sıkma torbasına alıyoruz. Çikolatası donan kurabiyelerin üzerine eşit şekilde sıkıyoruz. Her kurabiye katına krema sıkıp üzerini dilediğiniz gibi süsleyebilirsiniz

*Pastayı yapıştırdıktan sonra mutlaka buzdolabında 1 gece bekletin kurabiyeler yumuşasın rahat kesilsin

*Ben bu tarifin 1/3'ini uyguladım (hamur ve krema dahil) 3 adet kurabiye çıktı mini bir pasta yaptım

*Instagram profilimde reels sekmesinden yapılış videosunu izleyebilirsiniz

Afiyet olsun!








Yorumlar

Popüler Yayınlar