Çikolata Kaplı Kurabiye Pasta
Mini Kurabiye Pasta
Hamuru için
-250 gr un
-125 gr tereyağ (soğuk küp küp doğranmış)
-125 pudra şekeri
-1 yumurta
-1 portakal kabuğu rendesi
Yapılışı
1-Tereyağ ve pudra şekeri çırpılır ardından yumurta eklenir kısa bir süre daha çırpılır
2-Portakal rendesi eklenir
3-Un eklenir spatula ile karıştırılır (hamurun elinizle çok temas etmemesi gerekiyor)
4-Streç ile sarılıp buzdolabında 1 saat bekletilir
*Bu noktada mutlaka kremayı yapıp dolapta bekletin
5-Bekletilen hamur az unla merdane yardımıyla ince açılır kalıp ile kesilir
6-Kabarmaması için çatalla delikler açılır
Önceden ısıtılmış 170 derecede ortalama 20-25 dk pembeleşene kadar pişirilir
Soğuyunca ortalama 100 gr sütlü ya da bitter çikolataya batırılır çikolatanın donması için bekletilir
Kreması için
-200 ml sıvı krema
-180 gr labne peynir
-Yarım çay bardağı pudra şekeri
-1 paket krem şanti
Yapılışı
1-Tüm malzemeler bir kasede ortalama 10 dk çırpılır. Katı ve köpük kıvamında olmalı
Dolapta 1 saat bekletilir
Gelelim pastamızı yapıştırmaya...
Kremayı sıkma torbasına alıyoruz. Çikolatası donan kurabiyelerin üzerine eşit şekilde sıkıyoruz. Her kurabiye katına krema sıkıp üzerini dilediğiniz gibi süsleyebilirsiniz
*Pastayı yapıştırdıktan sonra mutlaka buzdolabında 1 gece bekletin kurabiyeler yumuşasın rahat kesilsin
*Ben bu tarifin 1/3'ini uyguladım (hamur ve krema dahil) 3 adet kurabiye çıktı mini bir pasta yaptım
*Instagram profilimde reels sekmesinden yapılış videosunu izleyebilirsiniz
Afiyet olsun!
Yorumlar
Yorum Gönder