Çikolatalı Castella Kek



Castella Kek

-4 yumurta (oda sıcaklığında)

-50 ml zeytinyağı

-70 ml süt

-43 gr un

-17 gr kakao

-60 gr şeker

-30 gr çikolata

-1 paket vanilya

Yapılışı

1-Süt ve yağ benmaride ısıtılır

2-İçerisine un, kakao, vanilya elenerek eklenir, çırpıcı ile karıştırılır

3-Yumurta sarıları ve beyazları ayrılır sarıları teker teker eklenir karıştırılır

4-Benmaride çikolata eritilir ve içerisine karıştırılır

5-Yumurta beyazları ayrı bir kapta içerisine yavaş yavaş şeker eklenerek mikserle çırpılır

6-Kabarık ve yumuşak bir kıvam aldığında diğer karışıma parça parça eklenir spatula ile alttan üste doğru söndürmeden yedirilir

7-Kalıp yağlı kağıt ile kaplanır ve bir tepsinin içerisine oturtulur

Kalıba dökülür ve birkaç kez kalıp tezgaha vurulur ve üzeri düzeltilir (ben bu aşamada üzerini düzeltmediğim için baloncuklu oldu) 

Önceden ısıtılmış 150 derece fırında 50 dk pişirilir

Fırından çıktıktan sonra oda sıcaklığına gelene kadar bekletilir ve servis edilir

*Bu tarifte 17 cm çember kullandım

15x15 kare kalıp kullanabilirsiniz

Çember kullanacaksanız altı önce streçlenir sonra alüminyum folyo ile sarılır ve içerisinde yağlı kağıt serilir

*Bu tarif Thy Than Youtube kanalından alınmıştır

Afiyet olsun!



Yorumlar

Popüler Yayınlar