Malaga Pasta

 Malaga Pasta

Keki için

-2 yumurta

-100 gr şeker

-50 gr un

-1 çay kaşığı vanilya

-1 çay kaşığı kabartma tozu

-35 gr nişasta

-15 gr kakao

Yapılışı

1-Yumurta ve şeker bir kapta mikserle 6-7 dk çırpılır. Köpük kıvamında olmalı

2-Bütün kuru malzemeler (vanilya, un, kakao, nişasta, kabartma tozu) elenerek ve 3 aşamada çırpılan yumurta ve şekere eklenir. Spatula ile alttan üste doğru yedirilir. (bu aşamada mikser değil mutlaka spatula kullanın)

3-Önceden ısıtılmış 170 derecede ortalama 30 dk pişirilir

Orta boy kare borcam kullandım

Bu tariften 12 dilim çıkıyor

Kreması için

-200 ml sıvı krema

-180 gr labne peyniri

-1 paket krem şanti

-Yarım çay bardağı pudra şekeri

Yapılışı

1-Tüm malzemeler bir kasede ortalama 10 dk mikserle çırpılır. Katı köpük kıvamı almalı

Dolapta 1 saat bekletilmelidir

*Kremanın iyi çırpılmış katı bir kıvamda olması ve dolapta bekletilmesi gerekmektedir

Üzeri için

-Sütlü ya da bitter çikolata (12 adet için ortalama 600 gr çikolata kullanılabilir)

ben 9 adet malaga pasta için ortalama 450 gr kullandım

Gelelim pastayı yapıştırmaya...

Malaga yaparken yerli muz kullanacağız. Keki muzun boyutuna göre 12 eşit parçaya bölüyoruz

Dolapta beklettiğimiz kremayı sıkma torbasına alıyoruz. Kekin üzerine kremayı bir kat sıkıyoruz ardından muzun orta kısmına gelecek şekilde üzerine 2 kat daha krema sıkıyoruz muzu yerleştirip bir spatula ile alttan üste doğru sıvıyoruz.

Dondurucuda 1 saat bekletiyoruz

Sütlü çikolatayı bir kesme tahtasından kesiyoruz. Ardından benmaride eritiyoruz (mutlaka arada karıştırın erirken)

Dondurucudan çıkardığınız pastaları geniş bir kasenin üzerinde spatula ile tutarken benmaride eritilen çikolatayı kepçe ile her yerine eşit şekilde döküyoruz. (çikolatayı kat kat dökmemeye özen gösterin ince bir tabaka halinde olmalı)

*Instagram profilimde reels sekmesinden malaga pasta yapımını izleyebilirsiniz

Afiyet olsun!






Yorumlar

Popüler Yayınlar