Malaga Pasta
Malaga Pasta
Keki için
-2 yumurta
-100 gr şeker
-50 gr un
-1 çay kaşığı vanilya
-1 çay kaşığı kabartma tozu
-35 gr nişasta
-15 gr kakao
Yapılışı
1-Yumurta ve şeker bir kapta mikserle 6-7 dk çırpılır. Köpük kıvamında olmalı
2-Bütün kuru malzemeler (vanilya, un, kakao, nişasta, kabartma tozu) elenerek ve 3 aşamada çırpılan yumurta ve şekere eklenir. Spatula ile alttan üste doğru yedirilir. (bu aşamada mikser değil mutlaka spatula kullanın)
3-Önceden ısıtılmış 170 derecede ortalama 30 dk pişirilir
Orta boy kare borcam kullandım
Bu tariften 12 dilim çıkıyor
Kreması için
-200 ml sıvı krema
-180 gr labne peyniri
-1 paket krem şanti
-Yarım çay bardağı pudra şekeri
Yapılışı
1-Tüm malzemeler bir kasede ortalama 10 dk mikserle çırpılır. Katı köpük kıvamı almalı
Dolapta 1 saat bekletilmelidir
*Kremanın iyi çırpılmış katı bir kıvamda olması ve dolapta bekletilmesi gerekmektedir
Üzeri için
-Sütlü ya da bitter çikolata (12 adet için ortalama 600 gr çikolata kullanılabilir)
ben 9 adet malaga pasta için ortalama 450 gr kullandım
Gelelim pastayı yapıştırmaya...
Malaga yaparken yerli muz kullanacağız. Keki muzun boyutuna göre 12 eşit parçaya bölüyoruz
Dolapta beklettiğimiz kremayı sıkma torbasına alıyoruz. Kekin üzerine kremayı bir kat sıkıyoruz ardından muzun orta kısmına gelecek şekilde üzerine 2 kat daha krema sıkıyoruz muzu yerleştirip bir spatula ile alttan üste doğru sıvıyoruz.
Dondurucuda 1 saat bekletiyoruz
Sütlü çikolatayı bir kesme tahtasından kesiyoruz. Ardından benmaride eritiyoruz (mutlaka arada karıştırın erirken)
Dondurucudan çıkardığınız pastaları geniş bir kasenin üzerinde spatula ile tutarken benmaride eritilen çikolatayı kepçe ile her yerine eşit şekilde döküyoruz. (çikolatayı kat kat dökmemeye özen gösterin ince bir tabaka halinde olmalı)
*Instagram profilimde reels sekmesinden malaga pasta yapımını izleyebilirsiniz
Afiyet olsun!
Yorumlar
Yorum Gönder