Milföy Pasta

Çıtır Milföy

-2 adet milföy hamuru

Pastacı Kreması için

-50 gr un

-140 gr toz şeker

-1 paket vanilya

-400 ml süt

-2 yumurta sarısı

Yapılışı

1-Un, toz şeker, vanilya ve sütü tencereye alıp çırpma teli ile çırpıyoruz

2-Ardından ocağa alıyoruz karıştırarak pişirmeye başlıyoruz

3-Bir kasede 2 adet yumurta sarısını çırpıyoruz

4-Muhallebi kıvam almaya başladığında bir kepçe yumurta sarılarının olduğu kaseye ekliyoruz ve bu karışımı yavaşça tencereye döküyoruz ve karıştırıyoruz

5-Kaynayıp kıvam aldığında soğumaya bırakıyoruz

Oda sıcaklığına gelince mikserle çırpıyoruz ve sıkma torbasına alıyoruz

Milföy hamuru için

2 adet hazır milföyü buzluktan çıkarıp oda sıcaklığına geldiğinde üst üste koyup unlayarak merdane ile açıyoruz

Bir tepsiye seriyoruz ve çatal ile delikler açıyoruz

200 derece önceden ısıtılmış fırında kızarana kadar pişiriyoruz

Oda sıcaklığına geldiğinde de istediğiniz boyutlarda kesip arasına pastacı kreması sıkıyoruz

İstediğiniz meyvelerle süsleyebilirsiniz

Afiyet olsun!

 

Yorumlar

Popüler Yayınlar