Milföy Pasta
Çıtır Milföy
-2 adet milföy hamuru
Pastacı Kreması için
-50 gr un
-140 gr toz şeker
-1 paket vanilya
-400 ml süt
-2 yumurta sarısı
Yapılışı
1-Un, toz şeker, vanilya ve sütü tencereye alıp çırpma teli ile çırpıyoruz
2-Ardından ocağa alıyoruz karıştırarak pişirmeye başlıyoruz
3-Bir kasede 2 adet yumurta sarısını çırpıyoruz
4-Muhallebi kıvam almaya başladığında bir kepçe yumurta sarılarının olduğu kaseye ekliyoruz ve bu karışımı yavaşça tencereye döküyoruz ve karıştırıyoruz
5-Kaynayıp kıvam aldığında soğumaya bırakıyoruz
Oda sıcaklığına gelince mikserle çırpıyoruz ve sıkma torbasına alıyoruz
Milföy hamuru için
2 adet hazır milföyü buzluktan çıkarıp oda sıcaklığına geldiğinde üst üste koyup unlayarak merdane ile açıyoruz
Bir tepsiye seriyoruz ve çatal ile delikler açıyoruz
200 derece önceden ısıtılmış fırında kızarana kadar pişiriyoruz
Oda sıcaklığına geldiğinde de istediğiniz boyutlarda kesip arasına pastacı kreması sıkıyoruz
İstediğiniz meyvelerle süsleyebilirsiniz
Afiyet olsun!
Yorumlar
Yorum Gönder