San Sebastian Cheesecake
san sebastian cheesecake🥄
400 g taze peynir
200 ml sıvı krema
2 limon rendesi
Yarım limon suyu
25 g un
3 adet yumurta
175 g toz şeker
1 çay kaşığı vanilya
Peynir ve şekeri bir kasede 2-3 dk birbirine geçip krema kıvamı alana kadar çırpıyoruz
Yumurtaları teker teker ekleyip her seferinde yalnızca karışana kadar çırpıyoruz (karışması yeterli)
Ayrı bir kasede krema, limon suyu, rendesi, un ve vanilyayı (eleyerek) ekleyip çırpıcı ile karıştırıyoruz. Diğer karışıma üç aşamada ekliyoruz. Güzelce karıştırıp kenarlarına ve tabanına yağlı kağıt serdiğimiz 17 cm çember ya da kelepçeli kalıba alıyoruz
Önceden ısıtılmış alt üst ayarlı 200 derece fırında ortalama 50 dk kontrollü pişiriyoruz
Fırından çıkınca oda sıcaklığına gelene kadar bekletin ardından buzdolabında en az 4 saat dinlendirin.
Servisten bir gece önce hazırlayıp bekletirseniz çok daha güzel olur
Orman meyveli sos
200 g orman meyveleri (çilek+frambuaz+bögürtlen) dilerseniz 200 g tek bir meyve kullanabilirsiniz.
60 g toz şeker
10 g nişasta
80 g su
Sos tenceresine meyveleri ve şekeri alıp orta ateşte karıştırarak pişirin. Aynı zamanda ezebilirsiniz.
Bir kaseye nişastayı alın ve içerisine suyu azar azar ekleyip karıştırın böylece topak olmayacak
Meyveler kıvam aldığında yavaş yavaş tencereye ekleyin ve karıştırmaya devam edin. Birkaç dakika bu şekilde kaynasın ve ocaktan alın. Oda sıcaklığına geldiğinde kıvamı biraz daha ağırlaşacak. Dilerseniz soğumadan blenderdan geçirebilirsiniz
Afiyet olsun!
Yorumlar
Yorum Gönder