Tarçınlı Rulo




Tarçınlı Rulo

Hamuru için
250 g un
50 g tereyağ (oda sıcaklığında)
5 g kuru maya
25 g toz şeker
110g ılık süt
Bir tutam tuz

İç harcı için
1 yemek kaşığı toz tarçın
50 g toz şeker
30 g tereyağ (oda sıcaklığında)

Üzeri için (isteğe bağlı)
60 g labne
10 g pudra şekeri

Hamur için tüm malzemeler bir kasede karıştırılıp yoğurulur
Toparlanınca tezgahta ele yapışmayan bir kıvama gelene kadar yoğrulur. (Hamuru iyi yoğurmakta fayda var)
Bir kasede üzeri örtülüp 1 saat mayalandırılır

Mayalanan hamur merdane ile ince açılır.
Üzerine tereyağ sürülür ve şekerle tarçın üzerine yayılır. Sarılarak rulo yapılır ve eşit parçalara bölünür. (İnce ve küçük rulo yapmak için hamuru 2 ya da 3'e bölün o şekilde açıp iç harcı ekleyin ve rulo yapın)

Tepsiye yağlayıp dizin. Yarım saat kadar üzerini örtüp mayalandırın. (Ben tepside mayalandırmayı unuttum yine de hamuru çok iyiydi) Önceden ısıtılmış 200 derecede 25-30 dk pişirin

Fırından çıkınca labne ve pudra şekerini karıştırıp üzerine sürün

Afiyet olsun!

Yorumlar

Popüler Yayınlar